Nördkulturen

Alla inlägg under april 2014

Av David - 12 april 2014 14:00

 

Handling

En liten by förstörs av en böljande glaciär. Glaciären styrs av den onda is herren Nekron och den förstör allt i sin väg. En överlevare från den lilla byn vid namn Larn svär att hämnas förintelsen av hans hem. Glaciären rör sig också mot Fire Keep där kung Jarol härskar och för att försäkra sig om kungens underkastelse kidnappar Nekron dottern till kungen, Teegra.

 

Det var på tiden att jag tog mig en titt på denna kultfilm från början av 80 talet. Det första som slog mig var hur levande de tecknade karaktärerna såg ut i deras rörlighetsmönster om man jämför med dagens animerade filmer. Jag får säga att jag blev riktigt imponerad av tecknarna och deras jobb de lagt ner på filmen. En sak som jag tror de flesta reagerat på och kommer reagera på om de ser denna filmen är att alla springer runt halvnakna. På bilden ovanför denna texten syns Teegra och så är hon klädd hela filmen igenom. Men det kvittar mig detsamma, filmen blir inte sämre bara för det. Över tusen bakgrundsmålningar gjordes till denna filmen, i snitt 8 till 10 per dag. Det skulle va kul att få tag på en sådan. Kanske på någon mässa som säljer dem.

Även om kanske inte handlingen är den mest originella man sett eller om dialogerna är direkt minnesvärda så var den ändå underhållande och med sina 78 minuter speltid flyter den på rätt snabbt. Gillar du genren och uppskattar kultfimer så rekommenderar jag denna annars tror jag inte du skulle gilla den.


Betyg: (Bra)

Av David - 10 april 2014 17:28

 

Battle Cat är He-Mans mest trogna följeslagare. Han är utrustad med en sadel vilket gör att He-Mankan rida på honom in i strid men på grund av sina fruktade, stora klor är han mer användbar att strida sida vid sida med sina allierade än att användas som ett riddjur.

Som ett litet barn hittade prins Adam honom som en liten kattunge ute i djungeln precis i ögonblicket då han höll på att bli anfallen av en sabeltandad katt. Adam skrämde iväg katten och tog med sig den gröna lilla kattungen hem där den togs om hand av Man-At-Arms. När den blev frisk igen adopterade Adam den lilla kattungen och tog hand om den. Efter attacken från den sabeltandade katten blev han mycket rädd av sig och fick namnet Cringer och både Adam och Cringer retades av de andra barnen. När han en dag fick krafterna av förvandla sig till He-Man pekade han sitt svärd en gång på Cringer vilket förvandlade honom då till Battle Cat.

ebay går denna figuren att komma över för nästan vilka prisklasser som helst. Jag har sett budgivningar som är på allt från 10 kr till 500 kr. Är den lite dyrare medföljer oftast He-Man också. I förpackning får man räkna med 1300 kr och uppåt.


 



Av David - 6 april 2014 07:27

 

Jag får börja denna recension med att säga att nu har jag äntligen köpt ett Playstation 4. Jag beställde ett från CDON för två veckor sedan och med konsolen fick jag med Killzone Shadow Fall spelet.


Sist jag spelade ett Killzone spel var på mitt PS3, flera år innan jag ens startade denna bloggen så det var väldigt längesedan. Vad jag minns från det spelet var att det var väldigt svårt och tog rätt lång tid att spela igenom. Detta Killzone spelet, som jag spelade på svårighetsgrad normal som jag alltid gör, tyckte jag var perfekt balanserat med utmaning och spellängd. FPS spel har en tendens att bli repetitiva och kan kännas utdragna om de håller på för länge. Bad Company och Sniper Ghost Warrior tycker jag faller in under den kategorin. Miljön i spelet är väldigt storslagen och fruktansvärt snygg och detaljerad och viktigast av allt i ett spel som detta, väldigt varierande.


Under strid har du en liten bot till hjälp även kallad OWL. Det är den lilla flygande maskinen på bilden under all text. Du kan ge den olika kommandon genom att dra fingret över touchpaden som finns på Playstation 4 kontrollen. Den är mycket användbar och man klarar sig helt enkelt inte utan den. Jag trodde jag skulle ha svårigheter att komma in i stridssystemet i detta spel då jag skulle skjuta med min egna gubbe och samtidigt ge kommandon till OWL roboten men det gick väldigt smidigt och till slut var man som en fungerande enhet. Det finns ett stort arsenal av vapen att välja mellan och ofta fann jag mig ha beslutsångest av vilka vapen jag skulle bära med  mig.


En sak jag gjorde fel på rätt ofta under stridens hetta var att du kan scanna ett stort område efter fiender genom att hålla inne den högra styrknappen på kontrollen och på den vänstra styrknappen använder du dina adrenalin förpackningar som man har till att återställa din hälsa eller att återuppliva dig själv efter du blivit nedskjuten, så väldigt ofta tryckte jag fel och slösade bort mitt adrenalin och man kan bara bära med sig max två stycken så man har inte gott om dom.


Spelet hade en budget på 300  miljoner vilket anses vara väldigt snålt för att utveckla ett spel. Det är bara en sjättedel av vad GTA V budgeten låg på. Men de lyckades ändå förvånansvärt bra trots att de också bara hade 22 månader på sig att färdigställa spelet. Spelet skiljer sig från de övriga Killzone spelen då detta spelet förlitar sig lite mer på stealth strider än bara ren öppen krigföring som de andra spelen hade. I de andra Killzone spelen var man ofta akompenjerad av en grupp allierade soldater för att ge den riktiga krigskänslan där du också stred dig igenom många olika krigszoner. I Shadow Fall är du själv nästan hela tiden med din OWL som enda sällskap och en allierad vid namn Echo som dyker upp en bit in i spelet.


Avslutningsvis vill jag bara säga att när du först tror att spelet är slut och eftertexterna börjar rulla, stäng inte av spelet, du har fortfarande en sekvens kvar att spela.


 


Betyg: + (Mycket bra)

Kan köpas här: CDON till Playstation 4





Av David - 5 april 2014 11:47

 

I morgon är det premiär för Game Of Thrones säsong 4. Jag förväntar mig mycket av denna säsongen. Jag förväntar mig att familjen Stark kommer få någon form av upprättelse och hämnd efter allt de fått utstå. Jag vill se alla.. och jag  menar ALLA som bär namnet Frey döda och jag vill se nästintill hela familjen Lannister utrotade. Vissa saker vet jag redan kommer hända för nyfiken som jag är kan jag inte hålla mig borta från att googla fram händelserna i förväg. Något storartat kommer hända när Bran hittar den treögda korpen, jag känner på mig det (detta har jag dock inte googlat på, det är bara nåt jag känner på mig).


"The North remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done"

Av David - 4 april 2014 20:44

 

När man nämner Wrestling för en svensk tänker svensken automatiskt Hulk Hogan. Men låt mig börja detta inlägg med att säga att Hulk Hogan kanske är det mest kända ansiktet utåt för de personer som inte har någon koll alls på wrestling världen men faktum är att den störste av dom alla är Shawn Michaels. Ja.. han är större än både Hulk Hogan och Undertaker. Ja.. wrestling är fejk, du behöver inte påpeka detta. Men Rocky filmerna är också fejk, allt är bara sklådespel av Sylvester Stallone. Varje slag han gör i filmen, varje dialog han uttalar i filmen är fejkat och direkt läst från ett manus. Skillnaden på Rocky och Wrestlng är att Wrestling är live inför publik. Shawn Michaels hade (har) förmågan att göra varje match han var med i fruktansvärt spännande och gastkramande. Alla som klev in i ringen med Shawn blev bättre och det berodde på hans extraordinära förmåga att lyfta fram sig själv och sin motståndare i matcherna. Jag har aldrig suttit på helspänn i wrestling matcher tidigare men ofta när jag ser en Shawn Michaels match märker jag att även personer som normalt inte gillar wrestling tycker att matchen är spännande. Han är helt enkelt en så fruktansvärt bra underhållare och det finns ingen som kan matcha honom. Han är trots allt The headliner, The Showstopper och The Mainevent! Klippet här nedanför länkar till en av de bästa promos han gjort. Han går utanför manuset och klankar ner på Hulk Hogan trots att han inte fick göra det. Men det är Shawn Michaels vi pratar om, han var för stor inom wrestling industrin, ingen kunde göra något åt det. Han mer eller mindre drev hela WWE.


Av David - 4 april 2014 16:47

Ännu en gäst klar till sci fi mässan den 26:e April och det blir ingen annan än Michael Madsen som jag personligen minns bäst från filmen Kill Bill även om jag sett honom i många andra filmer. Jag undrar om detta va den slutgilltiga gästen eller om det kommer mer. Jag kan ha fel men jag har för mig att det alltid varit 6 gäster på mässan.


 

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards