Nördkulturen

Alla inlägg under mars 2014

Av David - 16 mars 2014 16:18

Jag börjar sakna AVGN (Angry Video Game Nerd) lite nu. Senast han gjorde något som "The Nerd" var i December i fjol. Man börjar undra om han har tröttnat på just AVGN eller om han bara är upptagen med andra projekt. Trots nördens frånvaro gör han ändå intressanta videoklipp. På något sätt har han och hans goda vän Mike Matei lyckats gräva fram ett Mario spel som aldrig blev släppt. Det var menat som en uppföljare till Super Mario World till Super Nintendo och skulle släppas till Philips CD-I, spelet jag pratar om är Super Mario's Wacky Worlds.


 

På klippet jag länkar till här nedanför provar dem på de många olika banorna i spelet. Banorna är lite annorlunda från ett standard Mario spel då de oftast utspelar sig i "Mushroom Kingdom". Här i Wacky Worlds ville de tydligen försöka sig på riktiga platser på jorden. Spelet blev aldrig färdigutvecklat på grund av den dåliga försäljningen av Philips CD-I.


Av David - 13 mars 2014 19:00

Då var de två första gästerna till Sci-fi mässan 26-27 April i Göteborg klara. Helt ok gäster som båda spelar rätt bra karaktärer. Den första är Kahl Drogo från den underbara TV serien Game Of Thrones och den andra är Stephen Hunter som spelar den lilla dvärgen Bombur i The Hobbit. Bra inledning och det kommer förhoppningsvis bara bli bättre. Jag hoppas på någon Star Trek skådespelare som Avery Brooks.


       

Jason Momoa och Stephen Hunter (Klicka på bilderna för större upplösning)  

Av David - 9 mars 2014 08:38

 

Handling

Det har skett en rad mystiska försvinnanden varje år i Alaska ända sedan 1960 talet. Dr. Abbey Tyler börjar videofilma patienter och gräver upp en av de värsta historierna om personer som blivit bortrövade av rymdvarelser någonsin.


 

Detta är en sådan film som många väldigt gärna vill tro är sann men jag måste börja med att skriva i denna recension att så är inte fallet. Precis som skådespelaren Milla Jovovich säger i början av filmen: "This film is a dramatization of events that occurred October 1st through the 9th of 2000". Personer som ser en sådan här film och som väldigt gärna vill tro att den återskapar verkligheten exakt missar sådana här detaljer. Notera att hon sade att det är dramatization (dramatisering) av händelserna, vilket självklart betyder att dom har avvikit från de verkliga händelserna och gjort den mer dramatisk. En annan grej att  notera och kanske den mest uppenbara är att i början av filmen säger dom att dom använder det riktiga inspelade materialet som Dr. Abbey Tyler spelade in med sina patienter så hela filmen igenom får vi se inklippt material från vad som verkar vara det riktiga materialet men även dessa personer är skådespelare. Bilden ovanför ska föreställa vara den riktiga Dr. Abbey Tyler och Milla Jovovich är skådespelerskan som gestaltar henne filmen igenom. Men kvinnan på bilden ovanför denna text heter Charlotte Milchard och har medverkat i tre andra filmer förutom denna. Jag förnekar dock inte att filmen inte är bra, för den var riktigt skrämmande och har säkert orsakat att folk föredrar att sova med ljuset på och kollat att dörren är låst en extra gång. När jag började titta på filmen trodde jag att allt det riktiga inspelade materialet var riktigt och då var filmen verkligen skrämmande så jag kanske förstör lite av filmens upplevelse när jag "debunkar" filmen här men bättre det än att gå runt och tro på en lögn, vi har nog med sånt i vårt samhälle idag (religioner). Man får se filmen för vad den är, en bra underhållande skräckfilm för något mer än så är den inte tyvärr.


Betyg: (Bra)

Kan köpas här: Video on demand på CDON

Av David - 2 mars 2014 08:02

Enligt en hemsida vid namn The Latino Review så ska syskonen Andrew och Lana Wachowski ha påbörjat skrivandet av en ny trilogi om The Matrix. Personligen välkomnar jag en ny trilogi. Den första trilogin älskade jag! Sen har vi alla dessa störande fans som tror sig vara lite fina i kanten och påpekar att dom minsann bara gillade den första Matrix filmen menats uppföljarna får ta emot en massa oförtjänt skit. Så ska det alltid vara och jag har aldrig begripit mig på detta kollektiva tänkande att bara tycka som resten av massan utan att bilda din egna uppfattning. Det har ALLTID varit så att uppföljare i en trilogi får en massa dålig kritik och dessa fans som läser denna kritik tar med sig det när de kollar på filmen och på något sätt lyckas de inte nollställa hjärnan och titta på filmerna med öppet sinne utan de har tagit till sig kritiken de har läst någonstans och per automatik gillar de inte uppföljarna. Så fungerar detta kollektiva tänkande.

Matrix trilogin drog in 1.632 miljarder dollar till Warner Bros. och det sägs att de vill vara med i matchen när nya Star Wars och Avtar filmer kommer ut år 2017 så för att ha någon chans återupplivar de ett av sina mest omtyckta och starkaste varumärken, The Matrix. Frågan är om de använder sig av Keanu Reeves igen eller går på helt nya karaktärer. Jag skulle väldigt gärna vilja se Neo igen men en ny frisk vind kanske behövs så att dessa hardcore "gnälla på alla uppföljare" fans ska hålla truten.


 

Av David - 1 mars 2014 11:42

 

Two-Bad gavs ut som leksak 1985 som en medlem på den onda sidan. Hans specialitet anses vara strategi då han är två krigare i en kropp men dessa två huvuden spenderar hela tiden att gräla mot varandra vilket lämnar denna karaktären till att bli en "comic relif".

Det var först meningen att Two-Bad skulle bestå av en god och en ond karaktär men det ansågs vara för krångligt när de skulle ge ut paketeringen som figuren kom i då de inte visste hur de skulle marknadsföra en förpackning med en karaktär som både var med den goda sidan respektive den onda sidan så de gjorde honom helt ond istället.

Ebay säljs Two-Bad utan originalförpackning för allt mellan 20 - 400 kr. För en komplett figur, 1985 utgåvan, ska en sköld medfölja. Figuren som gavs ut 2002 ser lite coolare ut enligt mitt tycke och den säljs på ebay för 100 - 600 kr utan förpackning och 100 till lite drygt 200 kr med förpackning. Rätt konstigt att det finns figurer utan förpackning som är dyrare än dom med förpackning. För en komplett 2002 Two-Bad figur ska det medfölja en sköld och en dubbel ledad klubba.

Till vänster den nya 2002 Two-Bad figuren och till höger den gamla 1985 figuren fortfarande i sin originalförpackning.


   

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards