Nördkulturen

Alla inlägg under december 2013

Av David - 8 december 2013 12:14

 

Detta spelet fick jag som en gåva från min bror då han ville att jag skulle prova på som i hans tycke är ett av de bästa spelen han har spelat. Jag kan hålla med om att spelet är bra men långt från det bästa. Du spelar Monkey, som han kallas, i en postapokalyptisk värld vars öde vävs samman med tjejen Trip i början av spelet. De bägge är fångar på ett slavhandlar skepp som störtar i ruinerna av det forna New York och det är där äventyret tar sin början. Miljön är riktigt snygg och fångar känslan av en förstörd värld riktigt bra. Jag spelade på svårighetsgrad normal och kände att jag inte blev riktigt utmanad. Visst kunde spelet vara svårt ibland men överlag tog man sig igenom det mesta med lätthet vilket jag i och för sig tycker om hos spel eftersom jag först och främst sätter flödet av storyn i första hand istället för hur starkt utmanad jag blir, men jag hade förväntat mig större utmaning av spelet bara.

Jag tycker självklart spelet är värt att köpas om ni gillar postapokalyptiska scenarion och spel med varierande miljöer och uppdrag. Men letar ni efter en utmaning, välj den svåraste svårighetsgraden så kanske ni får det, jag vet inte, jag har inte provat den svårighetsgraden.


 


Betyg:  + (Bra)

Kan köpas här: CDON till PS3 eller X-Box 360

Av David - 6 december 2013 17:27

Jag håller på och spelar TV spelet Enslaved just nu och jag fick höra ett så underbart citat i det spelet som jag tog till mig. Jag la märke till det för att jag tyckte att det summerade hela min karaktär och hela min syn på livet i en perfekt mening. Eftersom jag inte kan se om "cut scenes" i spelet så letade jag upp det på youtube direkt för jag ville se det igen. Citatet lyder:


Trip - "Everything is simple to you isn´t it?"
Monkey - "It just is what it is"


Detta summerar mig perfekt. Jag har inga höga förväntingar av livet och jag begär inte mycket. Jag tar allt ganska lättsamt, både på gott och ont antar jag. Allt är så enkelt för mig att jag bara accepterar saker för vad dom är och för vad som händer. Precis allt i livet har sin naturliga gång så det är ingen idé att ifrågasätta "skrämmande" saker som tex döden... vi dör.. "It just is what is is". Ingen idé att gå hemma och grubbla över dåliga dagar, ingen idé att våndas över olycklig kärlek eller vad man nu kan tänkas göra... "it just is what it is".

Lite meningslöst blogginlägg men ville bara skriva av mig då detta citatet slog mig ganska starkt.


 

Av David - 4 december 2013 19:22

Det börjar bli dags att åter ta upp ett gammalt nördintresse som vi var väldigt aktiva med förr och när jag säger förr menar jag för kanske 15 år sedan och det är figurspel. Jag har varken ork, tid eller plats att ge mig på de stora spelen i denna kategori som Warhammer eller Warhammer 40 000 så vi har bestämt oss för ett litet mindre spel där man inte behöver fullt så många figurer för att spela och det heter Infinity. Det utspelar sig i framtiden och varje spelare väljer rivaliserande gäng eller arméer eller vad man nu vill kalla dom som de köper tennfigurer med, målar och sen spelar med dom.


 

Så här ser regelboken ut och den är riktigt snygg inuti. Tyvärr har jag den inte hemma för tillfället så jag kan ge er en inblick hur den ser ut på insidan då det är vår "regelläsare" som sitter hemma (eller på arbetstid) och pluggar in reglerna.

Armén jag valt att börja samla på heter Yu Jing och är en asiatiskt betonad armé. De representerar hela den orientaliska kulturen förenad under en fana och är en styrka att räkna med i den futuristiska världen som Infinity utspelar sig i.


 

Så här ser figurerna ut i mitt startpaket. Dom kommer omålade så man får naturligtvis köpa ett gäng med färger och lite bra penslar för att kunna måla dom. Jag önskar jag kunde säga att det var jag som målat figurerna på bilden men så är inte fallet, jag kommer aldrig kunna måla dom så snyggt.

Av David - 2 december 2013 09:00

Varför har det blivit så för, att ingen vill vara Robin? När jag var liten och såg på den gamla Batman TV serien med Adam West tyckte jag att Robin var den coolare av de två. Mest för att jag diggade hans zorro mask över ögonen som såg så mycket snyggare ut än Batmans mörkblåa huva med ditmålade ögonbryn och dels för den gula manteln han bar som jag tyckte var riktigt grym! Många försöker skämtsamt säga att Robin ser så "gay" ut men det uttrycket har sedan länge förlorat sin "humoristiska" innebörd, om den ens hade någon till att börja med. Sen kan jag hålla med om att hans första dräkt med de gröna badbyxorna eller vad man nu vill kalla dom inte var så smart klädesval men dom är utbytta sedan länge mot långa trikåer som majoriteten av våra älskade superhjältar bär... med badbyxorna på usidan.




   

Fick jag välja att vara Batman eller Robin skulle jag välja Robin i alla väder. För det första har han inte lika stor måltavla på sig som sin partner vilket gör att han kan jobba mer ostört om han jagar efter en av de stora skurkarna. Han kan hålla sig mer anonym och behöver inte axla lika stort ansvar som Batman och han har ingen skyldighet att svara på "The bat signal" om han hellre skulle vilja ligga hemma och slappa framför en film den kvällen.

Av David - 1 december 2013 17:25

 

Som de flesta redan vet så kommer det en film med både Superman och Batman år 2015. Den goda nyheten släpptes i år, om jag inte misstar mig, på comic con i San Diego till allas förtjusning. Men igår kväll låg jag och tittade på filmen I Am Legend med Will Smith och de första minuterna i filmen då han jagar några rådjur, eller vad det kan vara, genom New Yorks ödsliga gator så passerar han en stor reklamskylt som fick mig att öppna ögonen av förvåning. Jag tog en skärmbild direkt från datorn och tänker posta den här nedanför. Titta på den stora reklam skylten längst upp i det vänstra hörnet. Ha i åtanke också att I Am Legend släpptes år 2007, alltså 6 år innan Superman vs Batman filmen förkunnades.


    

Presentation

Kategorier

Läser just nu

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards